JOURE - In de zomervakantie (van 15 juli t/m 3 september) organiseert Museum Joure ‘de ZomerMaakfabriek’: een veelzijdig doe-programma voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Het programma heeft dit jaar het thema ‘Maken met je zintuigen’ en bestaat uit meer dan 20 korte doe-dingen, in de museumpanden, buiten in de tuin en langs de kades. Leuk dus bij zonnig en bij slecht weer!


Tijdens deze ZomerMaakfabriek worden kinderen uitgedaagd om met al hun zintuigen het museum te ontdekken, in meer dan 20 korte doe-activiteiten.

Wat je zoal kunt doen:
- Doe een potje geur-memorie en ruik je zelfgemalen koffie
- Proef ouderwetse snoepjes en verschillende soorten thee
- Voel het patroon dat je in metaal hebt geponst en druk een tekst in spiegelbeeld
- Neem even pauze op de mooie touwkunst-schommels in de museumtuin
- Luister naar de Friese klokken en maak muziek op de geluidswand
- Maak een spectaculaire nieuwe route op de actie-reactie-baan

Tasje met materialen
Het programma is de hele zomervakantie (van 15 juli t/m 3 september) beschikbaar tijdens openingstijden. Bij de balie ligt een tasje met materialen en plattegrond klaar. Daarmee kunnen kinderen – onder begeleiding van tenminste één volwassene – aan de slag op bijzondere plekken in én om het museum, waaronder de grote schaduwrijke tuin.

Tip: boek online
Wil je meedoen aan De ZomerMaakfabriek en zeker zijn van een plaatsje? Koop dan nu online je tickets. Een kaartje kopen aan de kassa in het museum kan ook, maar let op: vol = vol. De ZomerMaakfabriek is inbegrepen bij een ‘gewoon’ museumticket (online: € 8,50 voor volwassenen en € 4,- voor kinderen, aan de kassa: +€ 0,50). Bij je ticket krijg je gratis een kop koffie, thee of glas limonade. Dit serveren we – met eventueel wat lekkers – in de schaduwrijke museumtuin.