NEDERLAND - Na een prachtige zaterdag waarbij de temperaturen opliepen tot lokaal ver boven de 20 graden, wordt het in de nieuwe week weer een stuk wisselvalliger. Dagelijks is er kans op buien al lijkt het aan het eind van de week weer wat aangenamer te worden.


Zondag in de ochtend is het op veel plekken eerst nog bewolkt en in het uiterste oosten zijn er enkele buien mogelijk. Een groot gedeelte van de dag verloopt echter op de meeste plaatsen droog en met flink wat ruimte voor de zon is het opnieuw een heerlijke dag om buiten wat te ondernemen. De wind neemt gedurende de dag flink in kracht af. Met maxima van 17 tot ruim 20 graden wordt het minder warm dan op zaterdag, maar het is nog steeds fors hoger dan de gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar.

De nieuwe week begint maandag op de meeste plaatsen droog met flink wat ruimte voor de zon. In de middag is meer bewolking aanwezig en kunnen enkele pittige buien over het land trekken. Plaatselijk is hierbij kans op onweer. Het is dan ook raadzaam om de buienradar te raadplegen als men de deur uit moet. Het is nog steeds zacht met maxima van 16 tot 20 graden.

Ook dinsdag is de paraplu geen overbodige luxe. Verspreid over het land komt het tot buien. Kletsnat verloopt de dag zeker niet en er zijn ook af en toe droge momenten waarbij de zon soms doorbreekt. De temperatuur valt een stuk lager uit dan voorgaande dagen. Het wordt 11 tot 15 graden.

De dagen daarna verandert er weinig. De wind lijkt ook woensdag en donderdag uit het (zuid)westen te komen waardoor we gevoelig blijven voor buien of regengebieden. Dagelijks wordt het 11 tot 16 graden en dat zijn vrij normale waarden voor de tijd van het jaar.

Op vrijdag en in het volgende weekend lijkt het dan weer wat aangenamer te worden en zoals het er nu naar uitziet ook grotendeels droog met regelmatig een zonnetje. De temperatuur kan dan ook weer oplopen richting de 18 graden, en in het zuiden van het land mogelijk richting de 20 graden.