JOURE - Afgelopen vrijdagavond zag de politie De Fryske Marren een viertal personenauto's op de parkeerplaats van een restaurant in Joure. Zij vielen op door hun rijgedrag op de parkeerplaats. Zij reden namelijk met hoge snelheid over de parkeerplaats en hielden daarbij geen rekening met overige weggebruikers, zoals de bezoekers van het restaurant die over de parkeerplaats liepen.


De personenauto's verlieten de parkeerplaats en werden gevolgd door onopvallende eenheden om te kijken of zij hun rijgedrag zouden aanpassen. Dat bleek niet het geval. Zij reden met hoge snelheden door Joure, waarbij de snelheden opliepen tot het dubbele van datgene dat was toegestaan. De auto's zijn aan de kant gezet en van alle vier de bestuurders is het rijbewijs ingevorderd in verband met het overschrijden van de maximum snelheid met meer dan 50 kilometer per uur.

De rijbewijzen worden opgestuurd naar de verkeersofficier van Justitie, die zal beslissen wat er met de rijbewijzen gaat gebeuren. De bestuurders kunnen in ieder geval een flinke boete tegemoet zien