HEERENVEEN - NEC is met een 0-1 uitoverwinning op SC Heerenveen gestegen naar de achtste plek. De Friezen verloren hun vijfde duel op rij en maakte op 19 december voor het laatst een doelpunt.

SC Heerenveen was voor de rust wel de betere ploeg en kreeg ook een handjevol kansen. Sarr, Al Hajj,De Jong en Van Ewijk zagen hun pogingen echter niet gepromoveerd worden tot een doelpunt. Aan de overkant was één actie van NEC genoeg voor de openingstreffer. Elayis Tavsan wandelde vanaf eigen helft naar de overkant en schoot raak via de paal.

Na de rust kreeg Sarr de beste kans op de gelijk. NEC vertraagde het spel volop waardoor het er niet leuker op werd. Men dacht via een vrije trap van Lasse Schöne op 0-2 te komen, maar de VAR besliste anders. Evenwel nam men dankbaar de drie punten mee naar Nijmegen.